Stamichmanovo dřevo

Jak na nudný víkend? Strávit ho můžete například v naší horský chatě. Skandinávský vzhled, vířivá vana, soukromá sauna nebo ohniště je přesně to, co se Vám na vašem výletu bude hodit. 

Pokud chcete zapojit i Vaši kreativní část, vydejte se tento týden na sochřské a dřevařské umění, které bude probíkat celý tento týden v areálu restaurace U Slona. 

Dřevosochařství je umění jako každé jiné a v tomto případě se navíc skvostně hodí do přírody Dolní Moravy. 

 

Speciality a rekordy v ČR:

Řezbář a pracant k pohledání, pan Jiří Halouzka z Jiříkova, má ve svých šedesáti letech páru jak mladík a sil na rozdávání. Motorovkou už vytvořil téměř tisícovku soch - třeba čtyřmetrového medvěda vzpínajícího se na zadních nohách, nebo devítimetrového draka, na něhož potřeboval snad netlustší strom z celých Jeseníků.

Před pár týdny se blýskl také na festivalu Pelhřimov - město rekordů, kde pod odlétajícími pilinami a třískami vytvořil v průběhu pouhých pěti hodin to, na čem jiní vynikající dřevosochaři makají pět dní.

Z jediného kusu lipového dřeva vzniklo pod jeho rukama letní posezení sestávající z kulatého stolu o průměru 67 cm a výšce 61 cm a tří křesel s opěradly zdobenými vyobrazením hlav biblických postav: Samsona, Abraháma a Ester.

Výška jednotlivých křesel je 111, 106 a 109 cm a šířka jejich sedáků 63, 67 a 67 cm. Práce, které prováděl výhradně motorovými pilami a jen konečnou úpravu řezbářskými dláty, mohla sledovat široká veřejnost na pelhřimovském náměstí z bezprostřední blízkosti.

Kompletní sezení bylo následně umístěno do zahrady expozice Zlaté české ručičky Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov, kde nabízí možnost fotografování zde sedících návštěvníků s dalšími unikátními exponáty včetně třeba obří nerezové kuchyně

 

Design Escapes

Dolní Morava č.p. 60
561 69 Dolní Morava

E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
T: +420 605 820 731

Provozovatel

Krobelus s.r.o.
Masarykova 118
664 42  Modřice

IČ: 262 66 245
DIČ: CZ26266245


©  – 4 DOMY – Krobelus s.r.o.